یکی از گوشیهای سامسونگ که در سپتامبر 2020 یعنی شهریور 1399 به بازار معرفی و سپس عرضه شد، گوشی سامسونگ Galaxy A42 بود. در این مطلب به نقد و بررسی مشخصات سامسونگ A42 میپردازیم و بعد از مرور ویژگی های مختلف آن، با رقبایش مقایسهای اجمالی خواهیم داشت.
.
.
نقاط قوت
- قیمت مناسب با توجه به 5G بودن آن
- باتری 5000 میلی آمپری فست شارژ
- پنل اختصاصی برای پشت بدنه با رنگ سه طیفی
- آخرین نسخهی One UI 2.5
- سخت افزار
نقاط ضعف
- فقدان گوریلا گلاس برای محافظت
- فقدان امکان شارژ وایرلس
.
طراحی سامسونگ Galaxy A42 5G
در طراحی سامسونگ گلکسی A42 5G، نکتهی جدیدی دیده نمیشود. بدنهی گلکسی آ ۴۲ تماماً پلاستیکی است. ماژول دوربین، شامل چهار لنز در قسمت بالا و سمت چپ بدنه قرار دارد. فلش در پایین لنزها قرار گرفته است. طراحی پشت گوشی به صورت طیفی از تیره به روشن است که با خطوطی از یکدیگر جدا شدهاند.
در زیر گوشی سامسونگ Galaxy A42، درگاه تایپ سی، میکروفون، اسپیکر و جک سه و نیم میلیمتری دیده میشود. لبهی سمت راست گوشی Samsung Galaxy A42 5G، محل قرار گرفتن دکمهی پاور و دکمههای کم و زیاد کردن صداست. در لبهی بالایی گوشی، یک میکروفون دیگر دیده میشود و در نهایت روی لبهی سمت چپ گوشی، خشاب سیمکارت دیده میشود.
این تلفن همراه در سه نسخه با حافظهی داخلی 128 و رم 8، حافظهی داخلی 128 و رم 6 و حافظهی داخلی 128 و رم 4 عرضه میشود.
پنل جلویی سامسونگ گلکسی آ۴۲، یک پنل فلت یا همان تخت است که یک صفحهی نمایش نسبتاً بزرگ 6.6 اینچی را در خود جا داده است که نسبت آن به بدنه حدود 84 درصد است..
دوربین سلفی در بالای گوشی و در ناچ قطرهای جا گرفته است که اسپیکر مکالمه در بالای آن دیده میشود. این پنل حاشیههای نسبتاً زیادی دارد. در مجموع، سامسونگ Galaxy A42، گوشی بزرگی با صفحهی نمایش بزرگ است. در نتیجه شاید برای افرادی که دستان کوچکی دارند، بهترین انتخاب ممکن نباشد.
مقایسه Poco X3 با Galaxy A42 نشان می دهد که با وجود این که پوکو X3 از نظر قیمتی، ازGalaxy A42 بسیارارزانتر است، اما از نظر مشخصات نزدیکترین مشخصات را به A42 دارد. با این حال، با وجود این تفاوت قیمت، طراحی و کیفیت ساخت Poco X3 از گلکسی A42 بهتر است.
.
صفحه نمایش سامسونگ گلکسی A42
شاید صفحهی نمایشA42، یکی از نقاط ضعف این تلفن همراه باشد. چرا که نمایشگر سوپر امولد این گوشی، ۷۲۰ است که نسبت به قیمت این تلفن همراه، چندان مناسب نیست. این ۷۲۰ بودن باعث میشود که تجربهی دیدن ویدئو و بازی کردن با Galaxy A42، تجربهی دلچسبی نباشد. اما سوپرامولد بودن آن، نشان میدهد که کنتراست، روشنایی و عمق رنگ مشکی واقعاً خوب است.
صفحهی نمایش در Galaxy A51 به دلیل ۱۰۸۰ بودن آن از Galaxy A42 بهتر است. نمایشگر Poco X3، IPS است ولی ۱۰۸۰ و ۱۲۰ هرتزی است. بنابراین پوکو X3در بخش صفحهی نمایش از گلکسی A42 پیشی میگیرد.
.
باتری سامسونگ A42
یکی از نقاط قوت سامسونگ گلکسی آ۴۲، بخش باتری است. باتری گلکسی A42 نسبت به گلکسی A51، ارتقایی 1000 میلی آمپری داشته است. باتریای با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر بر ساعت در این گوشی دیده میشود. عملکرد شارژدهی این باتری خوب است و بیشتر از یک روز کامل به شما شارژدهی خواهد کرد.
شارژ صفر تا صد این گوشی با آداپتور 15 واتی، 1:45 تا 2 ساعت طول میکشد که خیلی سریع نیست. از شارژ سریع پشتیبانی میکند و امکان شارژ با 25 وات را نیز دارد. با این حال، شارژ گلکسی A42 در این حالت حدوداً 1.5 ساعت به طول میانجامد.
.
.
باتری سامسونگ A42 نسبت به سامسونگ A51 بهتر است اما پوکو X3 با 5160 میلی آمپر ساعت، باتری بهتری نسبت به Galaxy A42 دارد. البته لازم به ذکر است که 120 هرتزی بودن صفحهی نمایش Poco X3 باعث میشود که شارژ پوکو ایکس 3، زودتر کم شود و در صورت استفاده از 60 هرتز آن، رقابت پایاپایی با Galaxy A42 دارد.
.
امنیت
مثل سایر گوشیهای سری A سامسونگ، در Galaxy A42 نیز حسگر اپتیکال زیر صفحهی نمایش و تشخیص چهرهی دو بعدی دیده میشود. حسگر اثر انگشت، عملکرد معمولی و قابلقبولی دارد. تشخیص چهره هم در نور متوسط به بالا خوب و قابل قبول عمل میکند.
.
دوربین Galaxy A42
در این قسمت، چهار لنز دیده میشود: لنز اصلی 48 مگاپیکسلی، لنز التراواید 8 مگاپیکسلی، لنز ماکروی 5 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی. کیفیت عکسهای سنسور اصلی، خوب و مشابه عکسهای ثبت شده در Galaxy A51 است. ایرادی که به این قسمت میتوان گرفت، داینامیک رنج نسبتاً پایین است که باعث میشود سایهروشن تصاویر به خوبی دیده نشود. با این حال روشنایی و شارپنس خوبی دارد.
سنسور التراواید نسبت به A51 افت کرده است. التراواید در سامسونگ A51، 12 مگاپیکسلی و در سامسونگ A42، 8 مگاپیکسلی است. قدری اعوجاج در لبههای تصویر دیده میشود. داینامیک رنج و شارپنس با افت همراه است.
.
.
عکسهای پرتره با توجه به سنسور تشخیص عمق، عکسهای خوبی هستند و معمولاً به خوبی سوژه را از بکگراند جدا میکند. عکسهای حالت شب مانند سایر گوشیهای میان ردهی سامسونگ در حد متوسطی هستند. عکسهای ماکرو به نسبت قیمت سامسونگ A42، عکسهای خوبی هستند.
سامسونگ A42، فبلمبرداری 4k سی فریم بر ثانیه دارد. تغییر فوکوس و استبلایزر، عمکرد متوسط و قابل قبولی دارد. عملکرد فیلمبرداری این دوربین، مشابه Galaxy A51 و Poco X3 است.
در مجموع، دوربین Poco X3 نسبت به Galaxy A42 و Galaxy A51، تا حدی بهتر است. عملکرد دوربین آ42 و آ51 در این بخش، رقابتی پایاپای دارد و در نهایت دوربین سامسونگ A51 قدری از دوربین A42 بهتر است.
سنسور سلفی، 20 مگاپیکسل است که نسبت به Galaxy A51 32 مگاپیکسلی افت داشته است. عکسها داینامیک رنج خوبی ندارند و شارپنس متوسطی دارند. در مجموع تصاویر سلفی A51 نسبت به A42 و Poco X3 بهتر است و تصاویر سلفی پوکو ایکس 3 نیز نسبت به تصاویر سلفی A42 برتری دارد.
.
سخت افزار و نرم افزار Galaxy A42 5G
Snapdragon 750 5G، پردازندهی در نظر گرفته شده برای این گوشی است. کار کردن با این گوشی به همین دلیل بسیار پایدار و روان است. به دلیل وجود چنین پردازندهای، داغ کردن بسیار کم اتفاق میافتد و بازی کردن و کار با Galaxy A42، تجربهای دلپذیر است. پردازندهی سامسونگ A42، نسبت به سایر رقبای آن برتری دارد. پوکو ایکس سه در رتبهی دوم قرار دارد و در نهایت جایگاه سوم متعلق به A51 است.
نرم افزار سامسونگ A42، با اندروید 10 و One UI 2.5 به کاربر عرضه شده است. رابط کاربری نرم و روان و شکیل است که کار کردن با آن راحت است و ترکیب خوبی با سختافزار آن دارد.
.
اسپیکر
صدا به صورت مونو و صرفاً از اسپیکر پایین خارج میشود. بلندی معمولیای دارد اما کیفیت خوب و قابل قبولی دارد.
.
قیمت سامسونگ A42
در حال حاضر (اوایل مرداد 1400)، سامسونگ A42 بسته به میزان حافظه و رم و همینطور فروشندگان مختلف، در بازهی قیمتی 7.5 تا 9.5 میلیون تومان در بازار به فروش میرسد.